Wat kun je met een Tango telefoon?

Tango is een project van Google en is een techniek waarmee smartphones ruimtelijk inzicht krijgen. Wanneer de mens ergens een binnenkomt dan weten we direct onze positie ten opzicht van het raam, de deur en de tafel. We zijn ons bewust van onze positie ten opzichte van de omgeving om ons heen. Met Tango moeten telefoons ook dat bewustzijn krijgen. Middels sensoren en camera’s kan de afstand tot bepaalde objecten gemeten worden, zodoende kan de omgeving worden uitgetekend en de telefoon exact bepalen wat haar plek in de omgeving is.

Augmented Reality

Middels een camera welke de diepte kan bepalen komt deze techniek van pas bij Augmented Reality en in mindere mate Virtual Reality. Hierdoor kan er zeer precies worden genavigeerd door bepaalde omgevingen. De dieptecamera is tevens geschikt voor 3D modellering van objecten of complete omgevingen. Samen met elektronica fabrikant Lenovo heeft Google een samenwerkingsverband om de Tango techniek in consumenten elektronica toe te passen. En dat lijkt gelukt te zijn! Lenovo komt dit jaar met de eerste Tango smartphone. Een telefoon kopen met deze techniek is vanaf deze zomer mogelijk met de Lenovo Phab 2 Pro.

Phablet

De Phab 2 Pro is een uit de kluiten gewassen smartphone. Eigenlijk een combinatie van een smartphone en tablet, vandaar Phablet genaamd. De Tango telefoon heeft een 6,4 inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 beeldpunten. De aansturing vindt plaats middels een Qualcomm Snapdragon 652 processor. Dit in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag zorgt voor een serieus krachtig apparaat. De Phablet draait op Android 6.0 en heeft twee nano sim slots. Deze kunnen ook gebruikt worden voor een micro-SD kaartje. De metalen behuizing rondom het beeldscherm is met een lengte van 18 centimeter fors te noemen. Lenovo heeft ook al aangekondigd dat er een andere Phab 2 op de markt komt, zonder Tango techniek. Deze zal ietsje kleiner zijn als de Phab 2 Pro.

Tango techniek

Tango werkt door de juiste combinatie van camera’s en sensoren. De camera bovenop is een normale 16 megapixel kleuren camera met fasedetectie focus. Hieronder zit een dieptemeter gepositioneerd. Daaronder een infraroodcamera en flitser. De infraroodcamera schiet een straal naar een object en het infrarood licht wat terugketst bepaalt de afstand van de smartphone tot dat desbetreffende object. De forse cirkelvormige camera boven de vingerafdruk module heeft een groothoeklens en kan de complete omgeving opnemen. Tevens fungeert deze camera als bewegingsdetector. Deze techniek vreet uiteraard stroom en daarom is de Tango telefoon voorzien van een krachtige 4050 mAh accu.

De Lenovo Phab 2 Pro is dit najaar te koop voor een prijs van EUR 500. Er is nog niets bekend of je deze telefoon dan ook al kunt kopen in Nederland.

Comments are closed.