Voorspoedige start BlackBerry Z10

Het lijkt erop dat ondanks de dalende koersen enkele momenten na de presentatie van de nieuwe BlackBerry telefoons, de consument er toch anders over denkt. Tijdens een BlackBerry bijeenkomst heeft een topman uit de doeken gedaan dat de BlackBerry Z10 smartphone het goed doet. De verkoopcijfers zien er sterk uit. Bij een groot deel van de verkooppunten in Engeland is de mobiele telefoon reeds helemaal uitverkocht.

Uit de eerste voorzichtige resultaten blijkt dat de reacties van de eindgebruikers die een nieuwe telefoon kopen bij veel gsmshops veel positiever zijn dan verwacht. Enkele uren voor deze presentatie verschenen er al diverse rapportages online van zeer gunstige verkoopcijfers. Met name de witte uitvoering van de BlackBerry Z10 is niet meer aan te slepen in de Engelse telecom winkels.

Een toonaangevende grote gsm winkel in Engeland is sowieso helemaal uitverkocht. Ook de providers zoals Vodafone, Orange, O2 zien een enorme toename van het aantal afgesloten mobiele abonnementen in combinatie met deze smartphone. Er wordt gesproken over enige honderdduizenden verkochte BlackBerry telefoons.

Na de uitrol in Engeland van gisteren, zal vandaag de Z10 in Canada verkrijgbaar zijn. De voorverkoop signalen zijn ook hier al zeer goed. Er wordt in Canada nog meer verwacht van deze mobiele telefoon, omdat in dit land de oorsprong van BlackBerry ligt. Nu moet er niet meteen gedacht worden dat dit soort wereldwijde reacties uniek zijn bij de lanceringen van een nieuwe gsm. Wanneer de eerste gebruikers hun ervaringen delen met vrienden en kennissen zal blijken of de verkoop van de toestellen een stijgende lijn blijft houden. Het eerste concrete meetmoment kun je pas bepalen als we 3 maanden verder zijn en de eerste officiƫle cijfers komen binnen druppelen.

Laat een reactie achter