Via KPN televisie kijken op je 4G telefoon

Binnenkort gaat KPN beginnen met de uitrol van de optie om televisie te kijken op je telefoon. Een smartphone of tablet welke is uitgerust met 4G kan dan eventueel gebruik maken van deze dienst. Dit zal niet ten koste gaan van de databundel. Er wordt in eerste instantie een test gedaan met tien te bekijken televisie kanalen. Jaap Postma, baas consumentenmarkt van KPN, kwam vandaag met dit nieuws. Dit nieuws was overigens niet helemaal nieuw, omdat er vorig jaar tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers al een tipje van de sluier werd opgelicht omtrent de TV plannen van KPN.


Uiteraard zal de TV dienst niet gratis is, maar meer informatie hier over is nog niet bekend gemaakt. Het belangrijkste is vooralsnog dat de MB’s niet van je databundel afhollen. Het lijkt erop dat KPN de dienst gaat streamen over het 4G-netwerk tegen een vast bedrag per maand. In tegenstelling tot de huidige KPN iTV app, welke wel data van je bundel slurpt. De TV dienst zal meer te vergelijken zijn met de muziekdienst Spotify. Hierbij kun je online muziek beluisteren via het netwerk van KPN, zonder dat het via je bundel gaat.

In 2008 heeft KPN ook al geprobeerd de TV markt te betreden en dat is roemloos ten onder gegaan. Het zogenaamde KPN Mobiel TV werd verspreid met signalen door de ether. Hiervoor moest een speciaal kastje aangeschaft worden en daar was te weinig animo voor. De nieuwe werkwijze zal waarschijnlijk om meer sympathie kunnen rekenen bij het grote publiek, het kan namelijk gewoon op de bestaande apparatuur worden bekeken. RTL heeft al een soortgelijke constructie met Vodafone in werking gezet. Via Sizz kun je zonder limiet televisie kijken op je mobiele telefoon.

Comments are closed.