Sim only abonnement afsluiten

Een sim only abonnement is zeker een aanrader voor wie beschikt over een mobiele telefoon en op zoek is naar een zo voordelig mogelijk abonnement. Een sim only abonnement werkt hetzelfde als een ander abonnement, de kosten liggen alleen een stuk lager omdat er geen ‘gratis toestel’ wordt verkregen. Men belt voor veel lagere tarieven, en is daarom maandelijks stukken voordeliger uit. Je krijgt bij de aankoop van het sim only abonnement alleen de simkaart. Je moet dus wel zeker weten dat je mobiel simlockvrij is voordat je een sim only koopt. Het is immers niet mogelijk om de sim only te gebruiken wanneer de mobiel niet simlockvrij is.

Tarieven sim only
Bij een sim only betaal je elke maand een vastgesteld tarief. Het werkt op dezelfde manier als bij een normaal abonnement. Iedere maand krijg je een rekening met de kosten die je gemaakt hebt buiten de bundel van de vorige maand plus het voorschot voor de volgende maand. Je moet extra betalen wanneer je over de bundel belt. De tarieven van over de bundel  telefoneren zijn duurder dan binnen de bundel. Een Sim only is zo populair omdat het voordeliger is. Het maandtarief is voordeliger omdat er geen mobiel geleverd wordt.

Sim only bundels
Haast alle providers bieden een sim only bundel aan. Bij de ene telecomprovider kun je zelf het aantal minuten, smsjes en mb kiezen en bij de andere zijn er vaste bundels beschikbaar. Je hebt belminuten waarvan je gebruik kunt maken om mee te telefoneren. Vaak zijn een aantal smsjes inbegrepen en een aantal mb. Het is echter mogelijk dat de smsjes of het internetgebruik onder de belminuten vallen bij een paar providers.  Een normaal sim only abonnement heeft tegenwoordig naast belminuten en een aantal smsjes ook een aantal internet mb’s. Door de opkomst van smartphones zoals de iPhone wordt er immers steeds meer gebruik gemaakt van internet op de mobiele telefoon.

Comments are closed.