Mobiele telefoons

Mobiele telefoons zijn tegenwoordig meer dan alleen een toestel waarmee je kunt bellen. Internet, videobellen, muziek luisteren, films kijken, spelletjes spelen…. Alles kan op de mobiele telefoon. De huidige generatie telefoons kan het allemaal. Het zijn in feite kleine computers waar je mee kunt bellen. Dat is wat de consument van nu wil van een mobiele telefoon. De strijd lijkt vooralsnog te gaan tussen de iPhone en de Samsung Galaxy.

iPhone vs Samsung Galaxy
In het laatste kwartaal van 2012 is de iPhone 5 de meest verkochte smartphone ter wereld. De laatste iPhone uit de stal van Apple heeft hiermee de uiterst populaire Samsung Galaxy S III van de koppositie gestoten. Dit blijft uit de cijfers bekend gemaakt door het onderzoeksbureau Strategy Analytics. De tweede plek werd bezet door de iPhone 4S, dat nog steeds gewild blijft onder consumenten. De iPhone 5 werd naar schatting 27,4 miljoen keer verkocht in het vierde kwartaal van 2012. De verkoop van de iPhone 4S bleef steken op 17,4 miljoen verkopen.

De goedkoopste optie om bereikbaar te zijn
Voor wie vooral gebeld wil worden en zelf maar af en toe belt, is prepaid de beste optie. Prepaid is een vorm van bellen waarbij men vooraf het tegoed betaald waarmee men wil bellen. Dit tegoed kan op internet worden gekocht of in vele winkels in de vorm van een beltegoedkaart. Prepaid is vooral interessant wanneer men meestal minder dan ongeveer 30 minuten per maand belt. Een losse prepaid simkaart kan voor elk toestel worden gekocht.

Ook is het mogelijk een prepaidpakket te kopen dat bestaat uit een telefoon en simkaart. Bellen, sms-en of het gebruikt van internet gaat van het tegoed af. Het tegoed is lang houdbaar, wanneer er een tijd niet wordt gebeld blijft het tegoed nog steeds geldig. Wanneer men gebeld wordt gaat er niets van het tegoed af. Voor wie weinig belt maar toch goed bereikbaar wil zijn is prepaid de goedkoopste optie.

Laat een reactie achter