Foutje introductie dual-sim Nokia 114 telefoon?

Nog niet zo heel lang geleden was iedereen in het bezit van zogenaamde domme telefoons. In 2012 loopt vrijwel iedereen rond met een slimme telefoon, de smartphone. Dit betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen vraag meer is naar eenvoudige telefoons. De Finse mobiele telefoon fabrikant Nokia is nog steeds voor het overgrote deel afhankelijk van dit type toestellen.

Het lijkt erop dat Nokia een nieuwe telg aan het segment eenvoudige telefoons heeft toegevoegd. Er is namelijk plotsklaps een Nokia 114 op het internet terecht gekomen. Dit is vreemd. Nokia heeft namelijk nog nimmer een telefoon in de markt gezet, zonder enige vorm van aankondiging. Het verhaal doet dan ook de ronde dat dit toestel per ongeluk op het internet is geplaatst. Enkele weken geleden kondigde Nokia met veel poespas nog de Nokia 109 aan.

De Nokia 109 is een low budget gsm van Nokia. De Nokia 114 lijkt er erg veel op. Allebei de telefoons zijn uitgevoerd met een beeldscherm van 1,8 inch met 128 x 160 beeldpunten. Waar de 114 van afwijkt ten opzichte van de 109 is dat er twee sim kaartjes in kunnen. Hierdoor is de Nokia 114 telefoon voorzien van een zwaardere accupack. Tevens heeft dit toestel nog wat kleinere vernieuwingen. Het nadeel van een dual-sim telefoon is dat de telefoon wel 20% minder lang met een accu doet, ondanks dat er een zwaarder model in ligt.

Op dit moment is de Nokia 114 telefoons uitsluitend te bekijken op de website van Nokia in India. Of dit betekent dat deze telefoon uitsluitend voor de Indiase markt is, is nog niet bekend. Of en wanneer u deze telefoon in Nederland kunt kopen is niet duidelijk. Ook de prijs blijft nog een mysterie.

Laat een reactie achter