Trakteer jezelf op een nieuwe smartphone

Gepost op oktober 18th, 2019 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Het einde van het jaar is in zicht. De feestmaand komt eraan en wat is er nu lekkerder dan jezelf op een nieuwe smartphone te trakteren. Check onze top 10 GsmShops voor de beste aanbiedingen van het moment.

smartphone cadeau

Gelukkig nieuwjaar 2018

Gepost op januari 2nd, 2018 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Ook in 2018 de nieuwste smartphones tegen de beste prijzen op Telefoons-kopen.nl

Internetten op vakantie met eigen bundel

Gepost op mei 19th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Bellen en internetten in heel Europa met je eigen bundel is vanaf deze zomer mogelijk. Europese wetgeving heeft dit mogelijk gemaakt, echter een rondgang bij de providers leert ons dat ze allemaal zo hun eigen regeltjes erop nahouden. Er is per provider verschil welk land nu wel of niet bij de EU hoort. Bij twijfels, altijd eerst je telecom aanbieder raadplegen.

Happy 2017

Gepost op januari 9th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Laten we er in 2017 weer een fantastisch jaar van maken. Of je nu een telefoon wilt kopen of het laatste telefoon nieuws wilt weten, wij zijn er altijd.

Smartphone blokkeert zichzelf tijdens autorijden

Gepost op augustus 12th, 2016 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Veilig Verkeer Nederland heeft gepleit voor een automatische smartphone blokkade wanneer er wordt gereden in een auto. Dit zou betekenen dat alle functionaliteiten van de telefoon stoppen wanneer je harder dan 30 km/u rijdt. Dit kan natuurlijk niet zomaar verplicht worden. Naast overleg met telefoon fabrikanten is er ook een wetswijziging nodig. Deze informatie staat in een brief van VVN gericht aan de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu.

Stijging verkeersdoden

In 2015 is het aantal verkeersdoden licht gestegen. Dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren, waar het aantal doden juist afnam. Veilig Verkeer Nederland noemt het telefoon gebruik tijdens het rijden in de auto als een reden voor de stijging. Miljoenen Nederlanders hebben een mobiel of kunnen een telefoon kopen en een groot percentage gebruikt deze achter het stuur. Volgens VVN gebruikt meer dan 50 procent van de mobiele telefoon bezitters de telefoons wel eens tijdens het rijden en dat levert levensgevaarlijke situaties op. Er staat overigens in geen enkel rapport dat de stijging van de verkeersdoden daadwerkelijk komt door het smartphone gebruik.

Politieke interventie

Met het informeren van de Kamercommissie wil Veilig Verkeer Nederland de politiek op de been krijgen om wat te doen aan het gevaarlijke smartphone gebruik in de auto. VVN neemt een voorschot door aan te geven dat er bijvoorbeeld wetgeving zou moeten komen dat een smartphone automatisch wordt uitgeschakeld in een rijdende auto. Met de kanttekening dat navigeren en telefoon gebruik door bijvoorbeeld de bijrijder in de auto nog wel mogelijk blijft. Het zou ook niet wenselijk zijn dat de telefoon in het openbaar vervoer uitschakelt.

Drive Safely Keep Focused

De wensen van VVN hebben dus nogal wat technische implicaties. De applicatie zou tevens al door de fabrikant moeten worden geïnstalleerd alvorens de klant de telefoon in handen krijgt. De software mag je ook niet zomaar kunnen verwijderen. Een soortgelijke app bestaat al. De zogenaamde Drive Safely Keep Focused applicatie voor Android telefoons schakelt het mobieltje automatisch uit, maar navigatie en alarmnummers blijven volledig werken. Voor reizigers met het OV heeft deze applicatie een aparte knop die zorgt dat daar de telefoon normaal gebruikt kan worden.

Deze knop zorgt uiteraard weer voor een ander probleem. Want waarom zou je als bestuurder van een auto deze knop niet gebruiken om toch de telefoon te gebruiken achter het stuur? Een vrijwillige blokkering van mobiele telefoons vindt VVN te vrijblijvend. Dat zorgt voor een enorme controle druk op het politie apparaat, terwijl de controle nu nog vaak te wensen over laat voor wat betreft bellen achter het stuur. De pakkans is zo klein dat de gemiddelde bestuur het gevaar van telefoongebruik achter het stuur niet zo inziet.

Wat kun je met een Tango telefoon?

Gepost op juni 17th, 2016 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Tango is een project van Google en is een techniek waarmee smartphones ruimtelijk inzicht krijgen. Wanneer de mens ergens een binnenkomt dan weten we direct onze positie ten opzicht van het raam, de deur en de tafel. We zijn ons bewust van onze positie ten opzichte van de omgeving om ons heen. Met Tango moeten telefoons ook dat bewustzijn krijgen. Middels sensoren en camera’s kan de afstand tot bepaalde objecten gemeten worden, zodoende kan de omgeving worden uitgetekend en de telefoon exact bepalen wat haar plek in de omgeving is.

Augmented Reality

Middels een camera welke de diepte kan bepalen komt deze techniek van pas bij Augmented Reality en in mindere mate Virtual Reality. Hierdoor kan er zeer precies worden genavigeerd door bepaalde omgevingen. De dieptecamera is tevens geschikt voor 3D modellering van objecten of complete omgevingen. Samen met elektronica fabrikant Lenovo heeft Google een samenwerkingsverband om de Tango techniek in consumenten elektronica toe te passen. En dat lijkt gelukt te zijn! Lenovo komt dit jaar met de eerste Tango smartphone. Een telefoon kopen met deze techniek is vanaf deze zomer mogelijk met de Lenovo Phab 2 Pro.

Phablet

De Phab 2 Pro is een uit de kluiten gewassen smartphone. Eigenlijk een combinatie van een smartphone en tablet, vandaar Phablet genaamd. De Tango telefoon heeft een 6,4 inch beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 beeldpunten. De aansturing vindt plaats middels een Qualcomm Snapdragon 652 processor. Dit in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag zorgt voor een serieus krachtig apparaat. De Phablet draait op Android 6.0 en heeft twee nano sim slots. Deze kunnen ook gebruikt worden voor een micro-SD kaartje. De metalen behuizing rondom het beeldscherm is met een lengte van 18 centimeter fors te noemen. Lenovo heeft ook al aangekondigd dat er een andere Phab 2 op de markt komt, zonder Tango techniek. Deze zal ietsje kleiner zijn als de Phab 2 Pro.

Tango techniek

Tango werkt door de juiste combinatie van camera’s en sensoren. De camera bovenop is een normale 16 megapixel kleuren camera met fasedetectie focus. Hieronder zit een dieptemeter gepositioneerd. Daaronder een infraroodcamera en flitser. De infraroodcamera schiet een straal naar een object en het infrarood licht wat terugketst bepaalt de afstand van de smartphone tot dat desbetreffende object. De forse cirkelvormige camera boven de vingerafdruk module heeft een groothoeklens en kan de complete omgeving opnemen. Tevens fungeert deze camera als bewegingsdetector. Deze techniek vreet uiteraard stroom en daarom is de Tango telefoon voorzien van een krachtige 4050 mAh accu.

De Lenovo Phab 2 Pro is dit najaar te koop voor een prijs van EUR 500. Er is nog niets bekend of je deze telefoon dan ook al kunt kopen in Nederland.

Gelukkig Nieuwjaar

Gepost op januari 6th, 2016 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Iedereen de beste wensen en een gezond 2016!

Happy-new-year-iPhone-6

Mobiele telefoons kopen

Gepost op april 4th, 2014 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Er komt altijd een tijd dat je een nieuwe mobiele telefoon moet kopen of omdat je contract bij je huidige provider afloopt en je een nieuwe mobiele telefoon mag kopen bij het verlengen van het mobiele telefoon abonnement. Vrijwel iedereen sluit een mobiel telefoon abonnement af met een contractduur van 2 jaar, dit betekend dat je om de 2 jaar een nieuwe mobiele telefoon kunt kopen. Is de tijd aangebroken voor het kopen van een nieuwe mobiele telefoon? Welk toestel gaat het worden? Want bedenk je goed voordat je een mobiele telefoon kopen gaat want je moet er weer 2 jaar mee vooruit kunnen. Lees hier welke mobiele telefoons op dit moment razend populair zijn en waarmee je over twee jaar nog steeds een goede mobiele telefoon aan hebt.

1. Samsung Galaxy S5

Samsung heeft begin dit jaar de nieuwe Galaxy gepresenteerd. Zoals verwacht mag worden is het toestel aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het vorige model. De Samsung Galaxy S5 zoals het toestel voluit bekend zal worden heeft een 5,1 inch AMOLED display en een krachtige 2,5 GHz quad core Snapdragon 801-processor van Qualcom en 3GB aan werkgeheugen. Het toestel komt in 4 kleuren uit en komt beschikbaar in 2 versies namelijk een 16GB versie en een 32GB versie. Door de IP67 certificatie is het toestel zelfs waterbestendig en stofdicht. Als je een nieuwe mobiele telefoon wilt kopen waar je weer jaren mee vooruit kan dan is de Samsung Galaxy S5 een aanrader. Je kan de Samsung Galaxy s5 kopen met abonnement of zonder. Een los Samsung Galaxy s5 toestel is redelijk prijzig. In combinatie met een abonnement is het toestel gratis te krijgen!

2. iPhone 5s

De iPhone 5s is alweer een tijdje verkrijgbaar. Het toestel van gadgetfabrikant Apple Inc. is razend populair en mede door zijn vormgeving, vooruitstrevende technologie en specificaties is de iPhone 5s klaar voor de toekomst. Het toestel is de eerste smartphone met een A7 chip met 64bits architectuur en het is het eerste toestel met een vingerafdrukscanner genaamd Touch ID. Apple Inc. heeft de iPhone 5s stijlvol afgewerkt en het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren en indrie verschillende versies namelijk een 16Gb, 32GB en 64GB. Met de iPhone 5s ben je klaar voor de toekomst omdat de krachtige A7 chip met 64bits architectuur ook zwaardere apps af kan spelen die er aan zitten te komen. Als je een mobiele telefoon kopen gaat is Apple op dit moment favoriet bij veel mensen.

3. HTC One M8

In de laatste week van maart presenteerde HTC hun nieuwe vlaggenschip, de HTC One M8. Het toestel richt vooral de aandacht op de twee camera’s aan de achterkant van het toestel. Dankzij de twee cameralenzen is het toestel is staat om foto effecten als dieptewerking toe tee passen en is het veel simpeler om foto’s te bewerken en uit te snijden. Wil je een goede mobiele telefoon met een goede camera dan moet je de HTC One M8 kopen. Het toestel komt in twee kleuren op de markt namelijk Silver en Grey. Het heeft een krachtige Qualcomm Snapdragon 801 processor met een kloksnelheid van 2300. De HTC One M8 is een super goed toestel waarmee je ook weer een aantal jaren vooruit kan.

4. Sony Xperia Z2

Met een 20,7 megapixel camera en een IP58 en IP55 certificering is de Sony Xperia Z2 het nieuwe vlaggenschip van Sony. Met deze geweldige mobiele telefoon heb je dankzij de krachtige 3200mAh batterij de hele dag voldoende stroom. Ook heeft de Sony Xperia Z2 een krachtige Qualcomm Snapdragon 801 processor waardoor het toestel supersnel reageert. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren en met een opslagcapaciteit van 16GB. Met de Sony Xperia Z2 is een normale fotocamera overbodig aan het worden. Hou je van fotograferen koop dan de Sony Xperia Z2.

Mobiele telefoons kopen vergelijken

als de tijd is aangebroken om een nieuwe mobiele telefoon te gaan kopen dan is het verstandig om de aanbieders van mobiele telefoons te gaan vergelijken op prijs. Lang niet alle providers hanteren dezelfde prijs voor mobiele abonnementen en voor de aanschaf van een nieuw toestel. Vergelijken loont in alle opzichten.

Via KPN televisie kijken op je 4G telefoon

Gepost op februari 21st, 2014 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Binnenkort gaat KPN beginnen met de uitrol van de optie om televisie te kijken op je telefoon. Een smartphone of tablet welke is uitgerust met 4G kan dan eventueel gebruik maken van deze dienst. Dit zal niet ten koste gaan van de databundel. Er wordt in eerste instantie een test gedaan met tien te bekijken televisie kanalen. Jaap Postma, baas consumentenmarkt van KPN, kwam vandaag met dit nieuws. Dit nieuws was overigens niet helemaal nieuw, omdat er vorig jaar tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers al een tipje van de sluier werd opgelicht omtrent de TV plannen van KPN.


Uiteraard zal de TV dienst niet gratis is, maar meer informatie hier over is nog niet bekend gemaakt. Het belangrijkste is vooralsnog dat de MB’s niet van je databundel afhollen. Het lijkt erop dat KPN de dienst gaat streamen over het 4G-netwerk tegen een vast bedrag per maand. In tegenstelling tot de huidige KPN iTV app, welke wel data van je bundel slurpt. De TV dienst zal meer te vergelijken zijn met de muziekdienst Spotify. Hierbij kun je online muziek beluisteren via het netwerk van KPN, zonder dat het via je bundel gaat.

In 2008 heeft KPN ook al geprobeerd de TV markt te betreden en dat is roemloos ten onder gegaan. Het zogenaamde KPN Mobiel TV werd verspreid met signalen door de ether. Hiervoor moest een speciaal kastje aangeschaft worden en daar was te weinig animo voor. De nieuwe werkwijze zal waarschijnlijk om meer sympathie kunnen rekenen bij het grote publiek, het kan namelijk gewoon op de bestaande apparatuur worden bekeken. RTL heeft al een soortgelijke constructie met Vodafone in werking gezet. Via Sizz kun je zonder limiet televisie kijken op je mobiele telefoon.

Sim only abonnement afsluiten

Gepost op april 19th, 2013 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Een sim only abonnement is zeker een aanrader voor wie beschikt over een mobiele telefoon en op zoek is naar een zo voordelig mogelijk abonnement. Een sim only abonnement werkt hetzelfde als een ander abonnement, de kosten liggen alleen een stuk lager omdat er geen ‘gratis toestel’ wordt verkregen. Men belt voor veel lagere tarieven, en is daarom maandelijks stukken voordeliger uit. Je krijgt bij de aankoop van het sim only abonnement alleen de simkaart. Je moet dus wel zeker weten dat je mobiel simlockvrij is voordat je een sim only koopt. Het is immers niet mogelijk om de sim only te gebruiken wanneer de mobiel niet simlockvrij is.

Tarieven sim only
Bij een sim only betaal je elke maand een vastgesteld tarief. Het werkt op dezelfde manier als bij een normaal abonnement. Iedere maand krijg je een rekening met de kosten die je gemaakt hebt buiten de bundel van de vorige maand plus het voorschot voor de volgende maand. Je moet extra betalen wanneer je over de bundel belt. De tarieven van over de bundel  telefoneren zijn duurder dan binnen de bundel. Een Sim only is zo populair omdat het voordeliger is. Het maandtarief is voordeliger omdat er geen mobiel geleverd wordt.

Sim only bundels
Haast alle providers bieden een sim only bundel aan. Bij de ene telecomprovider kun je zelf het aantal minuten, smsjes en mb kiezen en bij de andere zijn er vaste bundels beschikbaar. Je hebt belminuten waarvan je gebruik kunt maken om mee te telefoneren. Vaak zijn een aantal smsjes inbegrepen en een aantal mb. Het is echter mogelijk dat de smsjes of het internetgebruik onder de belminuten vallen bij een paar providers.  Een normaal sim only abonnement heeft tegenwoordig naast belminuten en een aantal smsjes ook een aantal internet mb’s. Door de opkomst van smartphones zoals de iPhone wordt er immers steeds meer gebruik gemaakt van internet op de mobiele telefoon.